onsdag 4. mai 2016

Verdens beste 17. mai kake

Jeg syntes Verdens beste eller Kvæfjordkake faktisk var verdens beste kake, 
- helt til jeg prøvde denne.
Mye enklere å lage, og etter min mening, minst like god.

 
I går var det Polens nasjonaldag, så derfor bakte jeg denne til Tomek.

Polen har to nasjonaldager, 3. mai og 11. november.
3. mai er grunnlovsdagen. 
På denne dagen i 1791 fikk Polen sin grunnlov, som første land i Europa, og andre land i verden.
Bare amerikanerene var tidligere ute.
På denne dagen er alle veier og bygninger dekorert med flagg. 
Dagen blir også markert med militære parader, konserter og en offisiell messe i den katolske kirken. 
Familier går ut og spiser god mat og is akkurat som oss på 17. mai. 
Om kvelden går de til byens sentrum for å se på fyrverkeri.

Oppskrift på kaka:

6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk vaniljekrempulver


Pisk eggehviter og sukker i ca. 10 minutter, til du får en stiv og blank marengs. 
Vend forsiktig inn vaniljekrempulver med en slikkepott.
Legg bakepapir i langpanna, og smør marengsen utover.

Stek midt i ovnen på 175 grader i 20 minutter. 
Legg et koppehåndkle på benken og strø sukker på.
Velv kaka oppå, og dra bort bakepapiret.
Legg langpanna over igjen, så holder kaka seg myk til den er avkjølt.

Pisk 3 dl kremfløte og 2 ss melis.
Bre dette over kaka når den er avkjølt.

Legg over det du ønsker av friske bær.
Til 17. mai er det fint med blåbær og bringebær.
Her brukte jeg jordbær for å få fargene i det polske flagget.
Det er også godt med hermetiske mandariner inni.

Rull kaken sammen fra langsiden.
Renskjær endene og legg på fat med skjøten ned.


Saga var flink og hjalp til hele veien, og pyntet med jordbær etterpå.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar