mandag 20. juni 2016

Kortreist mat

Ingenting slår nye Reddalspoteter.
Det nytter ikke å tenke lavkarbo om våren i Reddal.
Reddal fellespakkeri kan du kjøpe helt ferske poteter.
13 potetbønder samarbeider om pakking og salg her.
Flere ganger har de vunnet kappløpet om å få levere vårens første poteter til slottet. 



Jeg kjøpte småpoteter til 20,- pr. kilo i går.
Akkurat hvor gode disse potetene er går ikke an å beskrive, de må bare prøves.

Vi koker alltid mer enn vi trenger til middagen, 
så går vi og mauler kalde poteter med salt på dagen etter.


Denne middagen er så kortreist som det går an, og det liker vi.
Poteter, kål, rødbeter og kjøtt fra Reddal.


Ćwikła lager vi selv her på gården.
Dette er en slags polsk rødbetesalat.
Vi spiser den til nesten alt av middager.

Desserten var selvsagt også "Reddalsk".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar