lørdag 30. september 2017

Kjøkkentjeneste på en fredagskveld

Vi var så heldige å få to gedigene kål av en nabo her.
Da var det bare å sette i gang med å lage kålruletter da.


Vi kokte opp hele kålen, kokte 5 dl ris og tinte 4 pakker kjøttdeig.
Av dette ble det 20 stykker.
Kjøttdeig, ris, løk, purre, salt og pepper ble knadd sammen.


For å lage rullettene må kålen være akkurat passe kokt, ikke for mye og ikke for lite.
Derfor skjærer vi av bladene etterhvert.


Når bladene blir for små til å pakke inn kjøttdeigen i, 
så deles den i passe biter og fryses ned til senere bruk. 


En passe klump med kjøttdeig pakkes så inn i kålen og knyttes sammen med sytråd.


Etterpå stekes pakkene litt på begge sider.


Sånn, da var disse ferdige til å puttes i frysa.
Vi pakket 4 i hver pose, så har vi nesten ferdige kålrulletter i frysa i vinter.


 Jeg har blitt veldig glad i denne vakuumpakkeren, og bruker den masse.
Den stod på hylla en stund før den ble tatt i bruk, men nå er den i bruk flere ganger i uka.


 Når de skal spises kokes de opp.
Her har vi laget saus av 1 liter vann, 2 buljongterninger og et halvt glass med tomatpùre,


I går spiste vi disse med poteter og ekstra kål.
Kjempegodt.




 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar