torsdag 21. september 2017

Sopptid

Vi har endelig funnet en fin kantarellplass, og i tillegg har vi funnet masse rødgul piggsopp.
Både voksne og barn her i hus er veldig glade i sopp.


Dette er nesten ukjente sopp for Tomek som tidligere bare har jaktet på rørsopp.


De har han tørket, eller hatt i bigosgryta.
Men nå har vi endelig kunnet lage soppstuing også.


Når ungene er hjemme, så steker vi bare soppen med salt og pepper, og koker den ut i fløte.



Sånn så middagstallerken til Saga ut.
Stig Einar tok til seg potet og kylling, og helte resten av soppstuingen over.
Etterpå slikket han tallerken, og skrapte gryta.
Han var bare 3 år når han begynte å gå i skogen alene for å plukke sin egen middag.


Vi voksne liker soppstuingen best litt mer avansert.
Her har vi brunet smør og stekt kantarell, piggsopp og traktkantarell sammen med løk og paprika,
og krydret med salt og pepper før vi hadde i litt mel.
Så rørte vi en buljongterning ut i varmt vann og hadde i.
Kjempegodt!


Rødgul piggsopp og kantareller ligger nå godt pakket ned i fryseboksen.
Håper vi rekker en tur eller to til før det er for sent, slik at vi har sopp helt frem til neste høst.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar